Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2013

Sieni-vuohen­juus­to­ra­violit

Hienostuneet sieni-vuohen­juus­to­ra­violit viimeistellään yrttiöljyllä.

4–6 an­nos­ta

1 an­nos pas­ta­tai­ki­naa

Täy­te:

2 dl sie­niä (esim. se­ka­sie­niä,

tat­te­ja, sii­ta­ke- tai herk­ku­sie­niä)

1 sa­lot­ti­si­pu­li

olii­vi­öl­jyä

2–3 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

Keit­tä­mi­seen:

vet­tä ja suo­laa

Li­säk­si:

yrt­ti­öl­jyä (ks. eril­li­nen oh­je)

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

par­me­saa­ni­las­tu­ja

ru­co­laa

1. Val­mis­ta an­nos pas­ta­tai­ki­naa.

2. Puh­dis­ta ja hie­non­na sie­net. Jätä muu­ta­ma sie­ni ko­ko­nai­se­na tai puo­lik­kaa­na kuul­lo­tet­ta­vak­si. Kuul­lo­ta hie­non­ne­tu­ja sie­niä olii­vi­öl­jys­sä pan­nul­la si­pu­lin kans­sa. Li­sää tim­ja­mi. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. An­na jääh­tyä. Se­koi­ta jouk­koon vuo­hen­juus­to ja par­me­saa­ni.

3. Jaa pas­ta­tai­ki­na nel­jään osaan. Aje­le tai­ki­na pit­kik­si, ohuik­si le­vyik­si. Aset­te­le täy­tet­tä tai­ki­na­le­vyn puo­lik­kaal­le noin 8–10 cm:n vä­lein. Kos­tu­ta vä­lit ve­del­lä, kään­nä toi­nen puo­li pääl­le ja pai­ne­le tai­ki­na­le­vyt täy­te­no­ka­rei­den vä­leis­tä tii­viis­ti yh­teen. Leik­kaa ra­vi­o­lit tai­ki­na­pyö­räl­lä ne­li­öik­si ja var­mis­ta, et­tä reu­nat ovat huo­lel­li­ses­ti um­mes­sa.

4. Kei­tä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä muu­ta­ma tyy­ny ker­ral­laan, noin 5–7 mi­nuut­tia. Nos­ta ra­vi­o­lit rei­kä­kau­hal­la ve­des­tä ja pidä läm­pi­mi­nä fo­li­on tai kan­nen al­la.

5. Kuul­lo­ta ko­ko­nai­sia sie­niä het­ken pan­nul­la öl­jys­sä.

6. An­nos­te­le ra­vi­o­lit lau­ta­sil­le, lai­ta pääl­le yrt­ti­öl­jyä, kuul­lo­tet­tu­ja ko­ko­nai­sia tai puo­lik­kai­ta sie­niä, mus­ta­pip­pu­ria sekä ha­lu­tes­sa­si ru­co­laa ja par­me­saa­ni­las­tu­ja.